CİDDE BAŞKONSOLOSLUĞU 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ve BİR HALK KAHRAMANI OLARAK MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA PROGRAMI

CİDDE BAŞKONSOLOSLUĞU 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ve BİR HALK KAHRAMANI OLARAK MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA PROGRAMI

Cidde Başkonsolosluğu himayesinde Eğitim Ataşeliği ve Basın Ataşeliğinin koordinesinde düzenlenen“ 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA ve BİR HALK KAHRAMANI OLARAK MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA” programı Başkonsolosluğumuz ikametgah bahçesinde 19 Mart 2016 akşamı düzenlenmiştir.  İlkokullar arası “İstiklal Marşını Ezbere En İyi  Okuma” yarışmasında okulumuzu 2-A sınıfından Duru KUTLU temsil etmiştir. Ortaokullar arası “Çanakkale Zaferi” temalı resim yarışması ve liseler arası “Gurbet Neslinden Dedelerine Çanakkale Şehitlerine Mektup ” yazma yarışmasına okulumuz adına 7-A İHO Adnan ALİ,  10- A Ezgi HOROZ, 9-A Fevziye KESER ile 11-A İHL Fatma Betül CAN temsil etmişlerdir. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen öğretmen, idareci ve öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyoruz.

24.03.2016 932

Mehmet Akif ERSOY´u Anma Etkinlikleri Cidde Başkonsolosluğumuzun himayesinde Basın ve Eğitim Ataşeliklerimizin katkılarıyla Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY´u Anma, İstiklâl Marşının Kabulünün 95. Yıldönümü ve Çanakkale Savaşının 101. Yıldönümü etkinliğimiz Başkonsolosluğumuz ikametgah bahçesinde 19 Mart 2016 akşamı düzenlenmiştir. Etkinliğe faaliyetlerini Cidde’de sürdüren Sana Büyükelçimiz Sn. Fazlı ÇORMAN başkanlığındaki jüri üyeleri; Abha, Cidde, Mekke, Medine, Taif ve Tebük Uluslararası Türk Okullarının müdürleri, öğretmen, öğrenci, veli ve vatandaşlarımız iştirak etmiştir.

Şehitlerimizi Anma ve İstiklâl Marşımızı en güzel okuma yarışması çerçevesinde öğrencilerimiz İstiklal Marşını okumuştur.

Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY´un “İstiklal Marşı” şiiri orotoryum şeklinde sergilenmiştir.

"Gurbet Neslinden Dedeleri Çanakkale Şehitlerine Mektup" isimli Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri takdim edilmiştir. Birinci olan kompozisyon yazarı öğrencimiz tarafından sahnede okunmuştur.

Çanakkale Zaferi konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edilmiştir.

Sayın Başkonsolosumuzca yarışmaya katılan Uluslararası Türk Okulları Müdürlerine günün anısına plaket takdim edildi.

Ülkemizden etkinliğimize destek olmak üzere gelen sanatçılarımız Ömer Faruk Güney, Fazlı Çoban, M. Şevket Bayram vatandaşlarımıza Çanakkale Türkülerinden oluşan müzik dinletisinde bulunmuştur.