eTwinning Projesi - 2023

28.03.2023 94

Yeni əl işləri yaradaq!

Hadi yeni el sanatları yaratalım!

Let's create new crafts!

eTwinning Projesi-2023

Projemiz Azerbaycan’dan 3 öğretmen Türkiye’den 2 öğretmen ortaklığında başlamış olup iki ay süreli gerçekleştirilecektir. Proje okulumuz adına Laleler Ana Sınıfı öğrencileri katılımıyla Ana Sınıfı Öğretmeni Ayşenur YILMAZ tarafından yürütülmektedir. Projemizde 5-10 yaş öğrencilerinin konuya üst düzeyde hakim olmaları için günlük öğrenme sürecinde kullanılan görsel yardımcıların oluşturulması esasına dayanmaktadır. Öğrencinin derste kullandığı materyalleri hazırlaması öğrencinin ilgisini arttırmaktadır. Konuyu öğrenir ve bu süreçten zevk almasını sağlar. Bu onun öğrenmesi için büyük bir temel oluşturur. Örneğin geometrik şekiller okuyan bir öğrenci bu figürü sınıfta küçük bir projede kendisi oluşturursa şekil ile ilgili tüm bilgileri kendisi keşfedecektir. Proje kapsamında belirlenen hedefler doğrultusunda yürütülen faaliyetlerin yanı sıra ortak ürün geliştirilmesi, öğretmen ve öğrenci webinarlarının düzenlenmesi ve proje sonu sanal serginin oluşturulması sağlanacaktır.

Avrupa çapında eTwinning Projesine kayıtlı 750.000’den fazla, Türkiye’den ise yaklaşık 215.000 öğretmen bulunmaktadır. Giderek büyüyen bir ağda öğretmenler her gün deneyimlerini paylaşmakta ve yeni projeler için ortaklar aramaktadırlar. eTwinning projesinde öğretmenlerin mesleki gelişimleri önemlidir. eTwinning içindeki her bir öğretmen büyük potansiyeller barındırmaktadır. Zamanla gelişen ve değişen öğretmenlerimiz ilham kaynağı olmaya ve birikimlerini paylaşmaktadırlar.

28-03-202328-03-202328-03-202328-03-202328-03-2023