MISRALARDA GEZİNTİ-TÜRKÜLERDEN BİR DEMET

MISRALARDA GEZİNTİ-TÜRKÜLERDEN BİR DEMET

    Müzik  Öğretmeni  İbrahim  ALIÇ  ile Edebiyat Öğretmeni Ahmet KORKMAZYİĞİT´in hazırladığı Okulumuzda geleneksel olarak düzenlenen Şiir Dinletisi ve Müzik Şöleni öğrenci ve velilerimizin yoğun katılımı ile 25 Nisan 2016 Pazartesi akşamı okuluz bahçesinde gerçekleştirildi. Açış konuşmalarını yapan Okul Müdürümüz Sami CAN Bey konuşmalarında  4  yıl önce öğrencilerimizin topluluklar karşısında kendilerini rahat bir şekilde ifade edebilmeleri amacıyla bu tür kültürel etkinlikleri başlattıklarını, her öğrencinin başarılı olabileceği mutlaka bir alanın olduğunu, bizlerin görevinin öğrencilerimizin bu yeteneklerini keşfetmek olduğunu ifade etti. 

26.04.2016 839

Taif Uluslararası Türk Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan, amacı şiirlerimizi ve türkülerimizi beraber anlamak, beraber anlatmak, beraber hissetmek ve paylaşmak olan “MISRALARDA GEZİNTİ - TÜRKÜLERDEN BİR DEMET” adlı programımızla şiirlerimize türkülerimize bir yolculuk yapmak istedik.

— Şiir duygudur. Şiir anlatmaktır, şiir anlamaktır.

Şiir hissetmektir, şiir paylaşmaktır.

Şiir sonsuzluğa giden bir yoldur.

Şiir bilmektir. Şiir hayattır, hayatsa bir şiir.

— Şiir, kâğıtla kalemin son valsı, duyguların senfonisidir. Şiir, Yunus Emrelerin, Fuzulilerin, Bakilerin, Âşık Veysellerin, Karacaoğlanların, Necip Fazılların daha nice nice ozanların sevgi çığlıklarıdır hasret evreninde. Şiir, uykusuz gecelerde yıldızlarla kurulan dostluk köprüsüdür.

 

********************************************************************************

7/A sınıfı öğrencilerinden Abdullah YAPRAK’ın yorumu ve Faruk Nafiz ÇAMLIBEL’in  “San’at” isimli şiirini, 7-A İHO Sınıfı Öğrencilerinden Muhammed ÖKSÜZ, “Gesi Bağları” isimli türküyü, 8-A Sınıfı Öğrencilerinden Pelin KARACA, Necip Fazıl Kısakürek’in “Bekleyen” isimli şiirini,7-A İHO Sınıfı Öğrencilerinden Muhammed AJAN, “Ben Yoruldum Hayat” isimli türküyü, 5-A İHO Sınıfı Öğrencilerinden Ebrar BOZDOĞAN, Rıza Tevfik BÖLÜKBAŞI’nın “Uçun Kuşlar” isimli şiirini, 4-A Sınıfı öğrencilerinden Sude BİRGİN, Faruk Nafiz ÇAMLIBEL’in “Çoban Çeşmesi” isimli şiirini, 4-A Sınıfı öğrencilerinden Helen MEHTAP, “Nasıl Öğrendin Unutmayı” şarkısını, 7-A İHO Sınıfı Öğrencilerinden Gülistan AZ, Hayrullah PAŞALIOĞLU’nun “Kardelen” adlı şiirini, 9-A İHL Sınıfı Öğrencilerinden Kerem Sait DEMİRBOĞA ile İbrahim TOSUN, Peygamberimizi en güzel anlatan şiirlerden biri olan Arif Nihat Asya’nın “Naat’ını, 5-A İHO Sınıfı Öğrencilerinden Ömer Faruk KÖKLÜ, Cemal SAFİ’nin “Tek Hece” şiirini, 5-A İHO Sınıfı Öğrencilerinden Zeynep Ruveyda KORKMAZYİĞİT, Necip Fazıl KISAKÜREK’in “Sakarya Türküsü” adlı şiirini seslendirdi. Program sırasında 7-A Sınıfı Öğrencilerinden Görkem PAŞA ve Abdullah YAPRAK, 6-A Sınıfı Öğrencilerinden Ramazan YOLCU, 5-A Sınıfı Öğrencilerinden Cemal YOLCU, 4-A Sınıfı Öğrencilerinden Helen MEHTAP enstrümanlarıyla eşlik etti. 8-A Sınıfı Öğrencilerinden Safa ALBAYRAK ile 5-A Sınıfı Öğrencilerinden Fırat SAĞLAM Müzik Öğretmenine yardımcı oldular. Programın sunuculuğunu 8-A Sınıfı Öğrencilerinden Pelin KARACA ile Burçin İFLAZOĞLU icra etti. Programımıza katkılarından dolayı Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet KORKMAZYİĞİT’e,  Müzik Öğretmenimiz İbrahim ALIÇ’a,  Bilgisayar Öğretmeni Murat SELÇUK’a,  okulumuzun imkânlarını bizlere açarak programımızı sizlerle buluşturmamızı sağlayan Okul Müdürümüz Sami CAN Bey’e,  ikramlarıyla Okul Yönetim Kurulumuza, dinletide emeği geçen hocalarımız ve arkadaşlarımıza ve en çokta bu güzel akşamda bizleri yalnız bırakmayarak onurlandıran siz değerli konuklarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.