ÖĞRENCİLERİMİZ TAİF GEZİLERİNE BAŞLADI

ÖĞRENCİLERİMİZ TAİF GEZİLERİNE BAŞLADI

Okulumuz Gezi Kulübü Taif’in tarihi ve kültürel yerlerini öğrencilerimize tanıtmak amacıyla ilk gezisini 08 Kasım  2016 Salı günü gerçekleştirdi. 2 Sınıfımızın katıldığı, öğretmenlerimizden Cemil KILIÇ, Mustafa BAYKUŞ ve Murat AKBAŞ rehberliğinde yapılan gezide müze olarak kullanılan Osmanlı Vali Konağı, Abdullah ibn Abbas Mescidi ve Kütüphanesi ve Addas’ın bahçesi gezildi. 

13.11.2016 790

 

Okulumuz Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü tarafından 9 Kasım 2016 tarihinde Taif’in önemli mekanlarına gezi düzenlendi. Geziye 7-A İHO ve 8-A İHO sınıfları katıldı. Ziyaretlerimize önce Peygamber Efendimiz’in (SAV) Amcaoğlu olan Abdullah İbni Abbas (R.A) Hazretlerinin kabrini ziyaret ederek başladık. Daha sonra Suudi Arabistan’ın en eski kütüphanelerinden olan Taif Kütüphanesi’ni gördük. Burada kütüphane müdürü bizlere kütüphanenin tarihçesi ve içindeki eserlerle ilgili bilgiler verdi. Kütüphane müdürü, bizlere Taif Kütüphanesi’nde birçok el yazması eserin olduğunu anlattı. Kütüphane içinde Emeviler, Abbasiler ve Osmanlı Devleti döneminden kalma mezar taşları da bulunuyor.

                Gezimizin ikinci adresi Şubra Kasrı diye bilinen Osmanlı Vali Konağı idi. Son dönem Osmanlı eseri olan bu saray Barok tarzı mimarisiyle ön plana çıkıyor. Şubra Kasrı günümüzde müze olarak kullanılıyor. Maalesef Sarayın sadece ilk katını gezebildik, çünkü tadilat çalışmaları nedeniyle diğer bölümler kapalıydı. Burada Saray görevlileri tarafından bize Sarayla ilgili kısa bir bilgi verildi.

                Gezimizin üçüncü adresi ,“Addas’ın Bağı” diye bilinen, Peygamber Efendimiz’in (SAV) Taif ziyareti sırasında uğradığı saldırılar sonucunda sığındığı bağ idi. Burada okulumuz Arapça dersi Öğretmeni Cemil KILIÇ tarafından Peygamber Efendimiz’in (SAV) Taif seferi ve yaşanan hadiseler hakkında öğrencilerimize bilgiler verildi.

                Yapmış olduğumuz ziyaretlerden öğretmen ve öğrencilerimiz son derece memnun kaldı. Geziye katılan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.