TAİF TÜRK OKULUNDA  10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA  PROGRAMI YAPILDI

TAİF TÜRK OKULUNDA 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 78. yılında Taif Uluslararası Türk Okulunda yapılan törenle anıldı. Okulumuz bahçesinde düzenlenen törende Mustafa Kemal’in yapmış olduğu Kurtuluş Savaşı mücadelesi anlatıldı. Şiirlerin okunduğu törenlerde yabancı devlet adamlarının Atatürk’e hitaben söylemiş olduğu sözler dinleyicilere aktarıldı.

13.11.2016 809

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından 11-A Sınıfı Öğrencimiz Okan HATAY’ın günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalarıyla devam etti. Taif Uluslararası Türk Okulu olarak üstlerine düşen en büyük vazifenin vatanına ve milletine sahip çıkan gençler yetiştirmek olduğu belirtildi. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları 19 Mayıs 1919’da başlattıkları şanlı Kurtuluş Savaşı mücadelesinin neticesinde kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet ettiği hatırlatıldı. Bizler de Gazi Mustafa Kemal´in "En büyük eserim" dediği Cumhuriyetimize sahip çıkacağız ve yücelteceğiz.  Son olarak Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle andıklarını ifade etti. Daha sonra şiirler okundu, yabancı devlet adamlarının Atatürk’e hitaben söylemiş olduğu sözler aktarıldı. Daha sonra Mustafa Kemal ATATÜRK´ün hayatı hakkında 11-A Sınıf Öğrencimiz Berat YAPRAK bigi verdi. 7-A Sınıfı Öğrencimiz Gözde SAĞLAM Gazi Mustafa Kemal´in bazı özellikleri hakkında bilgi verdi. 8-A Sınıfı Öğrencimiz İlayda DURGUN Gazi Mustafa Kemal´in ölümünün ardından devlet büyüklerinin söylediği bazı sözleri aktardı. 7-A Sınıfı Öğrencimiz Melike ZELYURT "Atatürk" adlı şiirini, aynı sınıftan Alisya AKÇAY ise " Mustafa Kemal´i Düşünüyorum" adlı şiirini okudu. Daha sonra 8-A Sınıfı Öğrencimiz Sudenaz UĞUR Atatürk´ten güzel sözler aktardı.Programın sunuculuğunu 11-A Sınıfı Öğrencimiz Ahmet Baran YAVUZ yaptı.Programın sonunda Okul Müdürü Sami CAN programda görev alan öğrencilere ve onlara rehberlik eden öğretmenlere teşekkür etti.