TAİF´TE ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATMAK

TAİF´TE ÇANAKKALE RUHUNU YAŞATMAK

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü – Mehmet Akif Ersoy’u ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Programı, 19/03/2017 tarihinde Okulumuz konferans salonunda öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımı ile gerçekleştirildi. Program, Beden Eğitimi Öğretmeni Sinan POLAT yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde Okul Müdürü Sami CAN’ın açılış konuşmaları ile başladı.

19.03.2017 600

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Murat AKBAŞ tarafından yapıldı. Okulumuz Öğretmeni Cemil KILIÇ ise Çanakkale Kahramanı Seyyit ONBAŞI ve Çanakkale Gazisi Dedesi ile ilgili hatıralarını nakletti. Bundan tam 96 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen “İstiklal Marşı” Milli Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınmış ve 12 Mart 1921´de Birinci TBMM tarafından, Türkiye için İstiklâl Marşı olarak kabul edilmişti. Kahraman Mehmetçiğin 102 yıl önce dünyanın en güçlü donanmalarına geçit vermeyerek yazdığı ´Çanakkale Geçilmez Destanı´nın yıl dönümünü kutlamaktayız. Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında ve 15 Temmuz’daki tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Milli Şairimiz M.Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz. Program süresince okulumuz öğrencilerinden Abdullah ANLAR: “Bu Vatan Kimin” şiirni, Meryem Berra ÇELİK: “Bayrağım” şiirini, Abdülmelik SİVRİKAYA: “Türkiyem” şiirini okudu. İbrahim TOSUN ise “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü” ile ilgili yazısını okudu. Okulumuzca düzenlenen “Çanakkale Şehitleri Nezdinde Vatan Şehitlerimize Mektup” yarışmasında birinci olan öğrencimiz Öykü SÖYLEME yazmış olduğu mektubunu okudu. Daha sonra okulumuzca düzenlenen ilkokullar arası “İstiklal Marşını Ezberleme ve Güzel Okuma” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İSTİKLAL MARŞININ TAMAMINI EZBERE GÜZEL OKUMA YARIŞMASI:

1. Ahmet Faruk KORKMAZYİĞİT (2-A)

2. Yakup Buğra DARAKÇI (2-A)

3. Meryem Sena ÜNLÜ (2-A)

 Ortaokullar arası “Çanakkale Zaferini Anlatan Resim” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

ASIRLIK DESTAN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA KONULU RESİM YARIŞMASI:

  1. Talha TORAMAN (6-A İHO)
  2. Tesnim YAVUZ (6-A)
  3. Efe HOROZ (7-A)

   Liseler arası “Torunlarından Çanakkale Şehitlerine Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  1. Öykü SÖYLEME  (9-A)
  2. Fatma Betül CAN  (12-AİHL)
  3.  Ezgi HOROZ  (10-A)

   Programda, Çanakkale zaferi ve Çanakkale şehitlerini anlatan filim ve slayt sunumlarına yer vererek Suudi Arabistan Taif Uluslararası Türk Okulunda, Çanakkale ruhunu bizlere hatırlatan, yaşatan ve programın hazırlanmasında emeği gecen program komitesi öğretmenleri Recep ÇELİK, Cemil KILIÇ, Murat SELÇUK, Gürkan KARAARSLAN, Ahmet KORKMAZYİĞİT´e, Kimya Öğretmenimiz Ahmet AÇIK´a ve görev alan öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.