TAİF´TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSUNU YAŞADIK

TAİF´TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSUNU YAŞADIK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Şehitlerimiz için saygı duruşu ve toplu halde okunan İstiklal Marşından sonra Okul Müdürümüz Sami CAN’ın selamlama konuşmasıyla başlayan program Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Cumhuriyet Bayramı mesajıyla devam etti. Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmanın ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimiz,  şiirler, özlü sözler ve şarkılar okudu. Programın sonunda Okulumuzun 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenlemiş olduğu mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödüller takdim edildi.

 

30.10.2016 805

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93.yıl dönümü münasebetiyle okulumuzca hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninin                sunuculuğunu Almina KUMLU ile Yağmur DUDAKLI icra etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Okul Müdürü Sami CAN açılış konuşmasında ‘Söz konusu vatan olunca milletimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında ve 15 Temmuz’da nasıl bir araya geldiğini ve mücadele ettiğini hep birlikte müşahede ettik. Böyle bir milletin fertleri olmaktan gurur duymaktayız. İlelebet vatanımızı, cumhuriyetimizi ve egemenliğimizi korumak zorundayız. ’dedi. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutladı ve katılan vatandaşlarımıza teşekkür etti. Ardından Sınıf Öğretmenimiz Deniz GİLİ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

 Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayın Hakkı ALGÜL’ü  günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.

Sırasıyla okulumuz 3/A sınıfı öğrencilerinden Elifnaz GÜNEŞ’i ‘’29 Ekim ’’ isimli şiirini okudu.

Hüsrâna rıza verme... Çalış... Azmi bırakma;

Kendin yanacaksan bile, evlâdını yakma!

Evler tünek olmuş, ötüyor bir sürü baykuş...

Sesler de: ´Vatan tehlikedeymiş... Batıyormuş! ´

...

Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;

Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.

Okulumuz 4-A sınıfı öğrencilerinden Mehmet ALBAYRAK’ı “Cumhuriyet” isimli şiirini okudu.

Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz.

Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz;

Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun,

Meğerki harbe giden son nefer şehit olsun.

Okulumuz İmam Hatip Lisesi 9/A sınıfı öğrencilerinden Metin GÜLSEVER ile Bilal ANLAR Cumhuriyet ile ilgili veciz sözler, 9/A  sınıfı öğrencilerinden Mert BİLİRİM ‘29 Ekim’ isimli şiiri, 9/A sınıfı öğrencilerinden Pelin KARACA’y ı   “ Yaşasın Cumhuriyet” adlı şiirini seslendirdi.

 ‘’Bu vatan toprağın kara bağrında

  Sıra dağlar gibi duranlarındır.

  Bir tarih boyunca onun uğrunda

  Kendini tarihe verenlerindir.”

Daha sonra okulumuzda düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerine Mektup isimli yarışmada dereceye giren Okulumuz öğrenciler açıklandı.             ‘15 Temmuz Şehitlerine Mektup’ isimli yarışmada, lise bölümü birincisi, 9/A sınıfı öğrencisi Öykü SÖYLEME ile Okulumuz Ortaokul bölümü birincisi Talha TORAMAN oldu.

´15 Temmuz Şehitlerine Mektup’ isimli yarışmada, lise bölümü ikincisi, 12/A İHL Sınıfı Öğrencisi F.Betül CAN ile Okulumuz Ortaokul bölümü ikincisi Zeynep Ruveyda  KORKMAZYİĞİT oldu. Yine aynı yarışmada lise bölümü üçüncüsü 10/A sınıfı öğrencisi Fevziye KESER ile Ortaokul bölümü üçüncüsü 5/A sınıfı öğrencisi Binnur YAVUZ oldu. Ödüllerini okul müdürü ve yönetim kurulu başkan ve üyeleri  tarafından takdim edildi. Program okulumuz öğrencileri  Okulumuz 5/A sınıfı öğrencilerinden Helen MEHTAP ve Yasemin YOLCU’dan iki güzel türkü ile son buldu.

Bu programın hazırlanmasında büyük emeği geçen Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni  Ahmet KORKMAZYİĞİT’e, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Hakkı ALGÜL’e, Bilgisayar Öğretmeni Murat SELÇUK’a, Okul İdaremize, yönetim kurulumuza ve programa iştirak eden bütün misafirlerimize teşekkür eder, saygılar sunarız.