TAİF´TE TEOG 2.DÖNEM SINAVLARI BAŞLADI

TAİF´TE TEOG 2.DÖNEM SINAVLARI BAŞLADI

Okulumuzda TEOG 2. dönem sınavları bugün saat 09:00´da başladı. 8. Sınıf Öğrencilerimiz bugün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava giriyor.  Yarın 27 Nisan 2017 Perşembe günü de Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden olmak üzere toplamda 6 oturumda yapılacak.  Sınava  katılan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.TEOG sınav soruları ve cevapları 27 Nisan Perşembe saat 14.00´te EBA´da yayınlanacak. 

 



26.04.2017 400

8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen sınavlara 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılıyor. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezde 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda düzenleniyor. Sınavlarda yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de gerçekleşecek. Teneffüs araları ise 30 dakika olacak.

Öğrenciler, bugünkü ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavına girecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli 20 soruluk testlerden sorumlu olunacak. Her bir ders için sınav süresi 40 dakika olacak.

TEOG 2. Dönem Sınavı 26 Nisan 2017 tarihli oturumları Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden yapılacak. Türkçe dersi oturumu saat 09.00´da, Matematik dersi oturumu saat 10.10´da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi oturumu saat 11.20´de başlayacak.   

TEOG 2. Dönem Sınavı 27 Nisan 2017 tarihli oturumları Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden yapılacak. Fen ve Teknoloji dersi oturumu saat 09.00´da, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi oturumu saat 10.10´da, Yabancı Dil dersi oturumu saat 11.20´de başlayacak.

TEOG 2. Dönem Sınavında öğrencilere her oturumda 20 soru sorulup 40 dakika süre verilecek. Her soru 4 seçenekli olup her sorunun bir tane doğru cevabı vardır.  Her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

ORTAK SINAVLARIN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR 

a. Ortak sınavlara giriş şartlarını taşımadığı hâlde öğrencinin sınava girmesi

b. Cevap kâğıdının, içinde bulunması gereken sınav güvenlik kutu/çantasından çıkmaması, eksik çıkması ya da zarar görmüş olması

c. Öğrencinin herhangi bir öğrenciden ya da dokümandan kopya çektiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi

ç. Başka öğrencinin sınav evrakının kullanılması

d. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi

e. Cevap kâğıdının okunmasını engelleyecek gereksiz karalamalardan dolayı optik okuyucu tarafından okunamaması

f. Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazları öğrencinin sınav anında yanında bulundurması,

g. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla Bakanlığa gönderilmesi,

ğ. Öğrenci tarafından sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını ve/veya cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri) durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi’nde belirtilen sınav kuralları ihlal edildiği için sınav görevlilerinin ve yetkililerin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

h. Ortak sınavı geçersiz sayılan öğrenciler mazeret sınavına alınmayacaktır.