19.02.2017 2869

TAİF ULUSLARARASI TÜRK OKULU

Okulun/Kurumun tarihçesi:

2005 yılında velilerimizden Ahmet SARIASLAN, Cengiz SERTDÜŞER ve Mehmet YOLCU  “Bizler burada yaşamaktayız o halde Taif’te de bir Türk Okulu olmalı” diyerek ilk çalışmayı başlatırlar. Zamanın Dışişleri Bakanı Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL ile yapılan görüşmeler sonrası 180 imzalı okul talebini içeren dosya kabul edilmiş ve Taif Uluslararası Türk Okulu’nun açılma talimatı verilmiştir.

Dönemin Riyad Eğitim Müşavirimiz Metin GÜÇLÜ ilk ziyaretini Taif’e gerçekleştirmiş, okul hakkında vatandaşlarımızla görüşerek Taif’te bir Türk Okulunun ihtiyaç olduğu ve bir an önce açılmasının uygun olacağı ifade edilmiştir. Daha sonra velilerle çeşitli toplantılar yapılarak okulumuzun şimdiki yeri kiralanmış ve Riyad Eğitim Müşavirliğimizce de bu yerin okul için uygun olduğu yönünde karar alınmıştır.

Taif Uluslararası Türk Okulu 2007-2008Eğitim Öğretim Yılında 1 idareci, 11 öğretmen ve 120 öğrenci ile ilköğretim düzeyinde faaliyetine başlamıştır.

2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında Lise bölümü faaliyete başlamıştır.

2011-2012 Eğitim Öğretim Yılında  Lise bölümü ilk mezunlarını vermiştir.

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında İmam Hatip Ortaokulu ile Anadolu İmam Hatip Lisesi bölümleri kademeli olarak açılmıştır. Bu yıl İHO bölümünde 5,6,7, 8. sınıflar; Anadolu İHL bölümünde 9,10,11, 12. sınıflar mevcuttur. Okulumuz İmam Hatip bölümleri İlk mezunlarını bu yıl sonu (2016-2017 Eğitim Öğretim Yılında) verecektir.

Şu anda okulumuz bünyesinde Anasınıfı, İlkokul, Ortaokul, İmam Hatip Ortaokulu, Anadolu lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi bölümleri bulunmaktadır. Ayrıca 1 Adet Kur’an Kursu  Sınıfı bulunmaktadır. Bu sınıfta bayan velilerimize ve ders saatleri dışında ilk ve orta okul öğrencilerine Kur’an Eğitimi hizmeti verilmektedir.